Hőszigetelje meglévő fa, műanyag rétegragasztott ablakait
Tospur ablakfelújítás

Kétrétegű üveg

 

Kétrétegű üveg

A hőszigetelt üveg két üvegből tevődik össze. A két üveg között a távtartó különböző vastagságú lehet. A távtartó belsejében páraelszívó található, melynek funkciója, hogy semlegesítse az esetleges párásodást a két üveg közötti térben. A hőszigetelt üveg külső peremének zárása két komponensű tömitőanyaggal van megoldva, mely megakadályozza a töltőgáz elillanását. Az üveg és a távtartó vastagságának fügvényében változik a hőszigetelt üveg hang és hőszigetelési tényezője. A megrendelő igényeit figyelembe véve léteznek jobb hangszigetelésű, öntisztító üveg, biztonsági ill. napfényvédő hőszigetelt üvegek. A hőszigetelt üvegek beépíthetők műanyag, rétegragasztott fa, gerébtokos ill. dupla fa ablakokba.

 

 Hőszigetelt üvegek típusai 

Hőátbocsátási tényező Üvegvastagság A hőszigetelt üveg összetétele
Ug = 1,3 W/m2K 20 mm PLU 4mm - 12 - PL 4mm + Argon gáz
Ug = 1,2 W/m2K 20 mm PLUONE 4mm - 12 - PL 4mm + Argon gáz
Ug = 1,0 W/m2K 20 mm PLUONE 4mm - 12 - PL 4mm + Kripton gáz
Ug = 0,9 W/m2K 20 mm PLUONE 4mm - 12 - PLUONE 4mm + Kripton gáz
Ug = 0,9 W/m2K 18 mm PLUONE 4mm - 10 - PL 4mm + Kripton gáz
Ug = 1,1 W/m2K 24 mm PLU 4mm - 16 - PL 4mm + Argon gáz
Ug = 1,0 W/m2K 24 mm PLUONE 4mm - 16 - PL 4mm + Argon gáz
Ug = 1,0 W/m2K 22 mm PLUONE 4mm - 14 - PL 4mm + Kripton gáz
Ug = 1,0 W/m2K 18 mm PLU 4mm - 10 - PL 4mm + Kripton gáz
Ug = 1,1 W/m2K 16 mm PLUONE 4mm - 8 - PL 4mm + Kripton gáz

A legelterjedtebbek a táblázatban feltüntett hőszigetelt üvegtípusok.Hőszigetelt üvegeket Ug=1,3 Wm2K-tól egészen Ug=0,9 W/m2K – ig tudunk beszerelni. Ez függ természetesen a már meglévő üvegvastagságtól.

 

A hőszigetelt üvegek összetétele –magyarázat a táblázathoz

PLU = PLANITHERM® ULTRA N - lágyfém bevonatos üveg

kiválló hőszigetelést biztosít,kombinálni lehet különböző felhasználásra : magasabb hangszigetelés,nem áttetsző katedrál üvegek,biztonsági üvegszerkezetek

PLUONE =   PLANITHERM® ONE üveg kétszeres lágyfém bevonattal

 

 

Távtartók tipusai

 

Alumínium – az alapváltozatú távtartó,a hőszigetelt üveggyártás kezdetétől használatos távtartó,mivel az alumínium jó hővezető 200 W/mK előfordulhatnak hőhidak a távtartó körül.Előnye az árfekvésében rejlik.

 

 

 

Antikór –használatos különböző vastagságokban,szilárdságával tűnik ki,jobb hőszigeteléssel rendelkezik mint az alumínium,hővezetése 15 W/mK.

  

 

 

Swisspacer- különleges üvegszál és műanyag keverék amely „warm edge „ hőhídmentes kivitelezésű. A távtartó felülete vékony fóliával van borítva ,hogy megakadályozza a nedvességet illetve a gáz elpárolgását a tömítésen keresztül.A hővezetési értéke 0,19 W/mK .Különböző vastagságban és színben forgalmazzuk.

  

  

A Távtartók összehasonlítása   

A táblázatból is látni ,hogy a legjobb hőszigetelése a Swisspacer távtartónak van,amely használatával megakadályozzuk a pára lecsapódást.

 

 

 

Telefonszám
Kapcsolatfelvétel
Árajánlatkérés ablakszigetelésre