Hőszigetelje meglévő fa, műanyag rétegragasztott ablakait
Tospur ablakfelújítás

Párásodás

A párásodást két fizikai tényező befolyásolja a hőmérséklet és a páratartalom.A párásodás akkor keletkezik ,ha a belső és külső hőmérséklet különbsége túl nagy és a magas páratartalomnál a leghidegebb ponton /ami álltalában az üveg/ kicsapódik a levegőből a harmat.Amennyiben jó hőszigetelésű üvegre cseréljük az elavult thermoplán üvegeket magassabb lesz az üvegek felületi hőmérséklete,és ezálltal mérséklődik vagy teljesen megszűnik a párásodás.

Egyszerű példa erre ,ha a hűtőszekrényből kiveszünk egy üdítőt azonnal megjelenik rajta a pára ,mert az üveg hőmérséklete alacsonyabb mint a harmatpont. Később amikor már az üdítő átveszi a szoba hőmérsékletét a páralecsapódás megszünik az üvegen.

Bemutató valós szigetelési probléma megoldásra műanyag ablaknál

Bemutatónk hőkamerás képei a NOVA televízióban sugárzott Ablak című műsorban voltak láthatók.A képeken látható egy tömbházban lévő régi műanyag ablak üvegcseréje Ug=0,6 W/m2K tényezővel rendelkező Heat Mirror hőszigetelt üvegre.A régi üvegek nagy mértékben párásodtak, a képen látható párásodás fő oka, a régi üvegek rossz hőszigetelése..Az összes kép a szobából van készítve.

Rosení okenRosení oken

  • Itt még a bal felső üveget leszámítva az eredeti üvegeket láthatjuk
  • Ezen a képen jól lehet látni hogy az új Heat Mirror hőszigetelt üvegek felületi hőmérséklete 20,9 C míg a régi üvegek felületi hőmérséklete 16,9 C volt

Rosení okenRosení oken

Tehát az üvegcserével megnöveltük az üvegfelületek belső hőmérsékletét 16,9 C –ról 20,6 illetve 21,3 C-ra

Rosení oken

Harmatpont értékének táblázata

Rosení oken

Példa.:ha benti szoba hőmérséklet 21C és a páratartalom 50% a harmatpont 10,18 C .Tehát ha valamelyik szobában lévő tárgy hőmérséklete megeggyezika harmatpontttal vagy alacsonyabb annál ,azonnal kicsapódik rajta a pára.

Telefonszám
Kapcsolatfelvétel
Árajánlatkérés ablakszigetelésre